Yaşamlarında psikolojik olarak zor dönemler  geçiren bireylere, günlük yaşamlarında yaşadıkları zorluk karşısında uzman psikologlarımız ile çözümler üreterek destek ve yardımcı olmaktır.

Günümüz teknolojisinde online psikolog, online terapi gibi kavramları sıkça duymaktayız. Teknoloji hayatımızın her alanını kolaylaştırdığı gibi uzmanlar ile psikolojik desteği bu sayede kolaylaştırmaktadır. Psikologların ofisine giderek yapmış olduğumuz terapileri online terapi sayesinde kolay ve konfor alanlarımız içerisinde akıllı telefon ve tabletlerimiz ile yine yüz yüze şeklinde alabilmekteyiz.  Psikoterapi süreci yüz yüze ve göz kontağı kurarak işleyen bir süreçtir. Psikolojik yardım alan kişilere ‘’danışan’’ denilmekte olup, danışanlarımız bu süreci yüz yüze sürdürmek isterse ‘’eve hizmet’’ şeklinde de yürütmekteyiz ancak İstanbul, Ankara gibi trafik sorunu çeken danışanlarımız  gelmekte zorluk yaşıyorsa eve psikolojik hizmet ve online terapi hizmeti de alarak psikolojik hizmetlerimizden yararlanabilir.  Psikolojik ve mental olarak zor dönemler geçirdiğinizi düşünüyorsanız sizlere bu kolaylığı Google Meet üzerinden sağlamaktayız.

Uzmanlık Alanlarımız Neler?

Özgüven Problemleri, Motivasyon Eksikliği, Bilinçli Farkındalık, Uyumlu Baş Etme Stratejileriyle Yas Süreci, Etkili Baş Etme Yöntemleriyle Yalnızlık-Değersizlik Hissi İle Barışma, Sınav Kaygısı, İletişim Problemleri, Logoterapi ile Anlam Arayışı Ve Belirsizlikle Başa Çıkabilme, Düşünme Üzerine Düşünerek Kişiye Kendini Anlama Ve Eleştirebilme Becerisi Kazandırma

Özgüven problemleri, motivasyon eksikliği, karşılaşılan olumsuz olaylarla baş edebilme, düşünme üzerine düşünmeyi öğrenme gibi bir çok insani durum herkesin yaşadığı veya büyük ihtimalle de yaşayacağı durumlardır.  Post-modern çağda insan olmanın ağırlığı altında ezilmeden durabilmek psikolojik anlamda dayanıklılığı ve esnekliği sağlamak artık kişinin kendisi için öğrenmesi gereken mecburi bir beceri olmaktadır. Bu öğrenme sürecinde psikologların bir görevi de sizlere kendinize sorular sorabileceğiniz güvenli bir ortam sağlayarak ve doğru geri bildirimler vererek gelişiminize sizin de desteğinizle katkıda bulunmaktır.  Amaç, danışanın iyilik halini korumak, terapiden kazanımın üst düzeylere çıkarabilmektir.  Düşünmeye vakit kalınmayan bu yoğun zamanda, kişinin kendine ayıracağı bir saat, insani yönlerini keşfetmesine yardımcı olabilmekle birlikte karşılaştığı olumsuzluklara karşı kendisi için daha doğru olabilecek bir pozisyonda durarak hayatında kendisinin de söz sahibi olduğunu fark etmesine yardımcı olabilecektir.

Özgüven en basit formuyla bireyin kendisine atfettiği değeri, benliğini ne kadar sevdiği/sevmediği kararını verebilmesi becerisidir (Mckay ve Fanning,2016). Kişi özgüveni olduğu kadar kendine değer verir, sever ve bir o kadar da kendisiyle barışıktır (Kasatura,1998). Bu kadar temel olan bir yetinin azalması veya tutarlı olmaması kişinin kendisinde başlarda fark edemediği ama aslında sorunların büyümesini besleyen özgüven problemi, eğitimi, ilişkileri, hayata bakış açısının, sorumluluk alabilme becerisini etkileyerek yaşam kalitesini düşürebilmektedir. Böylesi durumda alınacak psikolojik destek bireyin durum fark etmesine yardımcı olacak art arda gelen problemler artık artan özgüvenle daha az duygusal hasarla telafi edilebilecektir. Yine aynı şekilde Victor Franklin’in “Anlam arayışı” kavramıyla ortaya çıkan Logoterapi bireyin öncesi ve sonrasından ziyade yaşanan durumdan çıkardığı anlamın veya o olayın anlamının e olabileceği üzerinde düşünerek kişiyi anlamsızlığın getirdiği olumsuzluklarla baş edebilme becerisini ince zihinde oluşturabilmektedir (Düşünceli, 2015).

Yapılan “Online terapi”  programıyla kişinin yaşadığı özgüven problemleri, motivasyon problemleri, yas süreci son zamanların en tercih edilen terapi yöntemi olan Logoterapinin ana bileşenleri kullanılarak etkili bir baş etme becerisi edindirebilmek bu platformun temel amacıdır. Fizyolojik kadar psikolojik sağlık, iyilik hali önemlidir, iyi psikolojik sağlıklar dileriz.

Kaynaklar

  • Düşünceli, B. (2016). Logoterapi yönelimli grupla psikolojik danışmanın travma sonrası hayata       küsmebozukluğu üzerindeki etkisi.
  • Kasatura, İ. (1998). Kişilik ve Özgüven, İstanbul: Evrim Yayınevi.
  • Mckay, M. Ve Fanning, P. (2016). Özgüven, F. Gaye Atay (çev.), Ankara :Arkadaş Yayınevi.

Önerilen Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir