Online terapi nedir?
Online psikolojik danışmanlık ve online terapi son zamanlarda ortaya çıkan bir yöntemdir. Online terapilerde hedeflediğimiz üç temel konu bulunmakta, bunlar;
- Psikolojik tedavi almak isteyen danışanların hangi terapiyi alacakları,
- Kişinin ihtiyaçlarını belirlemek ve
- Terapinin ne kadar süreceği.
Terapiye başladıktan sonra terapi sürecinde, bireylerin içsel dünyalarını keşfetmeleri ve duygu hallerini iyileştirmeleri amaçlanmakta, ayrıca danışanlarımızın şikayetleri konusunda destek olup doğru yönlendirme, vaka formülasyonu ve doğru terapi ile ilerlemekteyiz.
Daha önce danışan ve danışmanın karşılıklı olarak, fiziki ortamda yüz yüze yapılan psikoterapi, günümüzde mesafeleri kolay hale getirmek için ve terapiste kolayca ulaşmanız için ortaya çıkmış ve hızlı bir şekilde yayılmıştır.
Online Terapi, çok büyük coğrafyaya yayılan Amerika’da uzmana ulaşmak zor olduğu için ilk adımları orada atılmıştır. Şu an ise dünyanın birçok ülkesine ulaşmış ve yayılmış durumda.
Uzmana gidecek zamanı olmayanlar,
Yurt dışında yaşayan kendi kültürüne uygun uzman arayanlara,
Fiziksel rahatsızlığından dolayı kliniğe gidemeyenler,
Çocuklarını bırakıp gidemeyen ebeveynler için, çok elverişli bir yöntemdir.
Terapi ne zaman alınmalı?
Duygu halleriniz sürekli değişiyor ise, Örneğin; bir anda mutluyken bir anda mutsuz oluyorsanız.
Kendinizi kötü hissediyor ve bu durumunuza çözüm bulamıyorsanız,
Günlük işlerinizi zorlanarak yapıyorsanız,
Uykularınız bölünüyorsa ya da uyumakta zorluk çekiyorsanız, özellikle uykuya geçerken yatağınızda sürekli yaşadıklarınızı stresli şekilde düşünüyorsanız ve uykunuzu kaçıracak şekilde yoğun düşüncelere odaklanıyorsanız,
Olumsuz düşünceler, kaygılı düşünceler içerisinde olmanız, negatif duygular ve yanlış yorumlamalar. Örneğin; benim hakkımda ne düşünüyorlar, bana mı gülüyorlar, rezil oldum düşünceleri yerine gidip onlara neye güldüklerini sorsam bambaşka bir şeye güldükleri ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünmelisiniz.
Çok tahammülsüz, gergin ve öfkeli iseniz. Her birey dönem dönem bu duygu durumlarını yaşar ancak; kendinizi ve çevrenizdekileri sürekli incitecek kadar yaşayıp kontrolünüzün dışına çıkmışsa,
Sürekli endişeli ve kaygılıysanız, kaygılarınız her geçen gün yayılıp genelleşiyorsa,
Terapi Ne Zaman Alınmalı? Sorusunu sizler için derledik.
Unutulmamalıdır ki; psikoterapi ya da diğer deyişle konuşma terapisi şu şekilde ilerlemekte: kişinin iç dünyasını yorumlaması, diğer insanlar ile olan ilişkisini yorumlaması, kendini ve olumsuz duygularını nasıl kontrol edeceği ve yaşamdan nasıl mutluluk duyacağı konusunda olumlu adımlar atılarak ilerlemektedir. Unutulmaması gereken bir önemli konu da bu süreci, uzmanlar olarak gizlilik prensibini ve danışanın gizliliğini koruyarak gerçekleştirmekteyiz.
Bazı dönemler sorunlar üst üste gelir ya da o dönem daha hassas ve kırılgan olduğumuz için bizler bu durumu dertler üst üste geliyor diye algılayabiliriz.
Yeniliğe açık olmamız gerekmektedir. En zor dönemlerimizde aslında yapmamız gereken şey değişim ve adım atmaktır. Duygu ve düşünceleriniz ‘’daha sağlıklı’’ ve ‘’daha mutlu’’ olacak şekilde iyileştirildiğinde yaşam kaliteniz artacaktır.
Günümüzde bazılarımız çevrenin tepkisinden dolayı psikolojik yardım alma konusunda endişe duymakta ancak, durumunun daha kötüye gideceğini unutmamalıyız. Ayrıca günümüzde psikolojik rahatsızlıklar fiziksel rahatsızlıklar gibi görülmektedir. ‘’Terapi Ne Zaman Alınmalı’’ sizlere bahsettik. Sizler de bu durumları yaşıyorsanız, olumlu değişim ve gelişim için, internet, akıllı telefon ya da bir bilgisayar yeterli olacaktır. Online terapi hizmetimizden faydalanın.